Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, halk sağlığını korumak amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde tam 5 ton bozuk gıda ürünü imha edildi.

DENETİM ÇALIŞMALARI SÜREKLİ DEVAM EDİYOR
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki iş yerlerinde periyodik olarak denetimler gerçekleştirerek saklama koşulları uygun olmayan ve son kullanma tarihi geçmiş ürünleri tespit etti. Bu kapsamda, çeşitli gıda ürünleri, temizlik malzemeleri ve diğer unsurların el konulduğu bildirildi. Ekipler, toplanan ürünlerin imha sürecini de titizlikle yürüttü.
HALK SAĞLIĞI İÇİN KESİN TEDBİRLER
Zabıta Komiseri Kadir Murat Ölçen, denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirterek, “Son kullanma tarihi geçmiş ve etiketsiz ürünlere asla müsamaha göstermiyoruz. Amacımız vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli ürünlere ulaşmalarını sağlamak” dedi. Vatandaşların, ürün alırken son kullanma tarihine ve etiket bilgilerine daha fazla dikkat ettiğini ifade eden Ölçen, şikâyetlerin de titizlikle değerlendirildiğini vurguladı.








