Hava Pilot Binbaşı Murat Bakıcı ve Hava Pilot Binbaşı Erhan Aydemir, Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi'ndeki Hattat Hüseyin Konferans Salonu'nda öğrencilerle bir araya gelerek, SOLOTÜRK’ü tanıttı ve havacılıkla ilgili merak edilen soruları yanıtladı.
Binbaşı Bakıcı, üniversite öğrencileriyle buluşmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, SOLOTÜRK’ün Türk Hava Kuvvetlerinin caydırıcı gücünü temsil ettiğini ve pilotların ülke güvenliği için neler başarabileceğini sergilediklerini ifade etti.
Ayrıca, ekip olarak az sayıda olmalarına rağmen dünyadaki diğer takımlardan büyük işler çıkardıklarını ve bu gücü Türk milletinden aldıklarını vurguladı. "Biz sadece akrobasi pilotları değil, aynı zamanda savaş pilotlarıyız ve Türk hava sahasını koruma görevini de aktif olarak yürütüyoruz," diyen Bakıcı, performanslarının Türk milletinin gücünü gösterdiğine dikkat çekti.
Binbaşı Erhan Aydemir ise, Karadeniz ve Ege Denizi’nin korunması gibi önemli görevlerde yer aldığını, SOLOTÜRK ekibine geçen yıl katıldığını ve F-16 ile 3 bin saatin üzerinde uçuş deneyimi olduğunu belirtti. Aydemir, SOLOTÜRK eğitimlerine başladığını ve şehre uyum sağlamaya çalıştığını söyledi.
Konuşmaların ardından, pilotlar öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.







