Sosyal medyada Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi Alanya'da tutuklandı

ASAYİŞ Yayınlanma : 22 Nisan 2026 11:29 Düzenleme : 22 Nisan 2026 11:29
Sosyal medyada Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi Alanya'da tutuklandı
Antalya'nın Alanya ilçesinde, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği belirlenen bir kişi, 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından tutuklandı.
Sosyal medyada Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi Alanya'da tutuklandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, sosyal medya paylaşımlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği tespit edilen bir şahıs tutuklandı. Olay, dijital platformlarda yapılan sorumsuz ifadelerin hukuki sonuçlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Sosyal medyada Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi Alanya\

PAYLAŞIMLAR TESPİT EDİLDİ, HAREKETE GEÇİLDİ

Alanya'da ikamet eden 48 yaşındaki A.A.'nın, sosyal medya hesapları üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan hakaret dolu içerikler paylaştığı belirlendi. Bu durum üzerine Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekipleri derhal harekete geçerek şüpheli şahsı evinde gözaltına aldı.

Sosyal medyada Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi Alanya\

TUTUKLANMA KARARI VE SUÇLAMALAR

Emniyetteki sorgusu tamamlanan A.A., sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Alanya Sulh Ceza Hâkimliği'nde görülen davada, şahıs 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu vaka, nefret söyleminin ve hakaretin yasal sınırlarını ve sonuçlarını açıkça ortaya koymaktadır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.