Antalya'nın Alanya ilçesinde, sosyal medya paylaşımlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği tespit edilen bir şahıs tutuklandı. Olay, dijital platformlarda yapılan sorumsuz ifadelerin hukuki sonuçlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

PAYLAŞIMLAR TESPİT EDİLDİ, HAREKETE GEÇİLDİ
Alanya'da ikamet eden 48 yaşındaki A.A.'nın, sosyal medya hesapları üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan hakaret dolu içerikler paylaştığı belirlendi. Bu durum üzerine Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekipleri derhal harekete geçerek şüpheli şahsı evinde gözaltına aldı.

TUTUKLANMA KARARI VE SUÇLAMALAR
Emniyetteki sorgusu tamamlanan A.A., sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Alanya Sulh Ceza Hâkimliği'nde görülen davada, şahıs 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu vaka, nefret söyleminin ve hakaretin yasal sınırlarını ve sonuçlarını açıkça ortaya koymaktadır.







