Sosyal medyada nefret yayanlara şok gözaltı: 4 kişi tutuklandı!

GÜNDEM Yayınlanma : 28 Kasım 2025 17:31 Düzenleme : 28 Kasım 2025 17:31
Sosyal medyada nefret yayanlara şok gözaltı: 4 kişi tutuklandı!
Ankara'da Telegram'da 'C7K' adlı grupta hakaret ve tehdit dolu paylaşımlar yapan 4 kişi tutuklandı. Şüpheliler, devlete, şehit ve gazi yakınlarına yönelik suçlardan yargılanacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, sosyal medya platformu Telegram üzerinden bir araya gelerek hakaret, taciz ve tehdit içerikli paylaşımlar yapan şüphelilere yönelik operasyonda 4 kişi tutuklandı.

DEVLETE VE ŞEHİT YAKINLARINA HAKARET ETTİLER

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, 'C7K' adlı Telegram grubunda birleşen şüphelilerin, devlete, kamu görevlilerine, şehit ve gazi yakınlarına yönelik nefret söylemi içeren paylaşımlar yaptığı belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirilen şüpheliler, savcılık sorgularının ardından Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

SİBER SUÇLARA GEÇİT YOK

Hakimliğe çıkarılan şüphelilerden 4'ü, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme', 'bilişim sistemine girme', 'bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme' ve '7545 sayılı Siber Güvenlik Kanununa muhalefet' suçlarından tutuklandı. Bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında 12 çocuk hakkında ise gözaltı ve ifade işlemleri devam ediyor. Başsavcılık daha önce, şehitler, gaziler ve aile yakınları başta olmak üzere Cumhurbaşkanı'na, yargı mensuplarına, üst düzey kamu yöneticilerine ve kolluk kuvvetlerine yönelik tehdit ve aşağılama içerikli mesajlar paylaştığı belirlenen kişiler hakkında soruşturma başlatmıştı. Ayrıca, hayatını kaybetmiş vatandaşların ailelerine, dini ve manevi değerlere hakaret ettikleri ve 18 yaşından küçük çocuklara yönelik uygunsuz paylaşımlar yaptıkları da tespit edilmişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.