SP İl Başkanı Demirel’den ‘Gazze Planı’na sert tepki

SİYASET Yayınlanma : 30 Eylül 2025 15:34 Düzenleme : 30 Eylül 2025 15:38
SP İl Başkanı Demirel’den ‘Gazze Planı’na sert tepki
Trump ve Netenyahu’nun “Gazze Planı’na tepki gösteren Saadet Partisi Konya İl Başkanı Demirel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin sosyal medya paylaşımına atıfta bulunarak Türkiye’nin işgalci plana destek vermesinin kabul edilemeyeceğini vurguladı

Saadet Partisi Konya Kadın Kolları Eylül ayı Divan Toplantısı’nı yoğun katılımla gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, ABD Başkanı Trump ile İsrail Başbakanı Netenyahu’nun “Gazze Planı’nı” sert sözlerle eleştirdi. 

Trump ve Netenyahu’nun Gazze planının asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Demirel, “Bu planı asla kabul etmiyoruz. Çünkü bu plan, baştan sona ABD’nin ve katil İsrail’in çıkarlarına hizmet eden bir dayatmadır.

Gazze’de yıllardır süren soykırım, katliam, ambargo ve ablukaya rağmen sahada yenilen İsrail, şimdi masada kazanmaya çalışmaktadır” dedi.
Açıklanan planın ABD ve İsrail’in çıkarlarına hizmet ettiğine vurgu yapan Demirel, şunları söyledi:

“GAZZE PLANINI ASLA KABUL ETMİYORUZ”
“Dün akşam ABD Başkanı Trump ile İsrail’in eli kanlı başbakanı Netanyahu, ortak bir basın açıklaması yaparak sözde ‘Gazze Planı’nı dünyaya ilan ettiler. Bu planı asla kabul etmiyoruz. Çünkü bu plan, baştan sona ABD’nin ve katil İsrail’in çıkarlarına hizmet eden bir dayatmadır.

Gazze’de yıllardır süren soykırım, katliam, ambargo ve ablukaya rağmen sahada yenilen İsrail, şimdi masada kazanmaya çalışmaktadır. Çocuk katili Netanyahu, en büyük destekçisi Trump’tan son bir hamle daha beklemektedir.

Biz bu oyuna ortak olmayacağız! Başta bölge ülkeleri ve Müslüman liderler olmak üzere tüm dünya, Trump’ın bu sahte barış planına karşı dikkatli olmalı; Gazze’nin özgürlüğünü ve istiklalini, her türlü çıkarın, anlaşmanın ve menfaatin üzerinde tutmalıdır. Bu plan, Gazze’ye yeni bir esaret dönemi dayatma girişimidir.

Ancak bilinmelidir ki: Gazze’nin özgürlüğü, işgalcilerin masada kurguladığı planlarla zincire vurulamaz. Biz buna asla izin vermeyeceğiz!

“TÜRKİYE’NİN İŞGALCİ PLANA DESTEK VERMESİ KABUL EDİLEMEZ”
Buradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da sesleniyorum: Dün akşam Trump ve Netanyahu’nun açıklamasının ardından sosyal medya hesabınızdan, “Gazze’de akan kanın durması ve ateşkesin sağlanması için ABD Başkanı Sayın Trump’ın gösterdiği çabayı ve liderliği takdir ediyorum.

Tarafların kabul edeceği adil ve kalıcı bir barışın tesis edilmesi için Türkiye olarak biz de sürece katkı vermeye devam edeceğiz.” sözlerini kullandınız. Fakat bu anlaşma, baştan sona katil İsrail’in lehine hazırlanmış bir plandır.

Türkiye’nin böylesine kirli, işgalci bir plana destek vermesi kabul edilemez. Bizim tavrımız net olmalıdır: Filistin’in özgürlüğü, Gazze’nin istiklali hiçbir kirli çıkar pazarlığının konusu yapılamaz!
Sözlerimin başında ifade etmiştim:

Trump ve katil Netanyahu’nun sözde “Gazze Planı” adı altında açıkladıkları bildirgeyi asla kabul etmiyoruz! Bizim tarafımız nettir; her zaman Filistin halkının onurunu, özgürlüğünü ve çıkarlarını savunmak zorundayız.

Bizler İşbirlikçilerin bildirgelerini kabul edemeyiz. Ortada bir bildirge olacaksa Trump’a önerim şöyledir: Kendi çıkarcı maddeleri yerine birazdan sayacağım maddeleri kullanmalıdır. 

“FİLİSTİN TOPRAKLARI SADECE FİLİSTİN DEVLETİ OLMALI”
1.    Filistin toprakları sadece Filistin devleti olarak tanınacak.

2.    İzzettin Kassam tugayları silahlandırılarak resmi bir ordu haline getirilecek.

3.    İsrail tüm askeri operasyonlarını kalıcı olarak sonlandıracak. Ellerinde bulunan rehineleri Filistin’e teslim edecek.

4.    Filistin hava sahası, kara ve deniz sınırları tamamen Filistin yönetimine bırakılacak.

5.    Mescid-i Aksa ve diğer kutsal mekânlarda Filistinlilerin ibadet özgürlüğü garanti altına alınacak.

6.    Tüm sınır kapıları insani geçişler için açık tutulacak.

7.    Filistinlilerin zorla göç ettirilmesi yasaklanacak.

8.    Yıkılan evler ve altyapılar, zarar gören ailelere tazminat ödenerek yeniden inşa edilecek.

9.    Filistin pasaportu tanınacak ve tüm dünyada geçerli olacak.

10.    Gazze’ye uluslararası yatırım fonu oluşturulacak.

11.    Gazze limanı uluslararası ticarete açılacak.

12.    Gazze’de uygulanan Ticari yasakların hepsine son verilecek. Filistin halkı uluslararası ticarete açılacak.

FİLİSTİN’İN İŞGALİ HARİTA İLE ANLATTI
Maalesef üzülerek sizlere şu haritayı da göstermek istiyorum bu harita hepinizin bildiği üzere Filistin devletinin 1946 yılından bugüne geldiği hali göstermektedir. Katil İsrail yıllardır Filistin’de soykırım yapmakta ve kardeşlerimizi yerlerinden etmektedir.

Bizler Müslümanlar olarak ne yazınki bu soykırıma yeterince ses çıkaramadık. Filistin hepimizin önünde bir sınav kağıdıydı ama maalesef bu sınavı başarı ile hiçbirimiz tamamlayamadık. Bugün bu olan olaylara göz yumarsak bu sınav bizim için kaldığımız bir sınav olacaktır.

Trump ile Katil Netenyahu’nun açıkladığı plan Filistin’in sonu için hazırlanmış bir plandır. Bu oyuna ortak olmayalım. 
Kıymetli kardeşlerim bu milletin mayasında inanç var, iman var. Bunu asla unutmayın.

Hükümeti yöneten insanlar zannetmeyin ki devlet ebedi böyle zulümle, adaletsizlikle yönetilecek. Sakın ola böyle bir gaflete düşmeyin. Allah'ın izniyle biz yine Milli Görüş olarak iktidara geleceğiz.

Yine mazlumun, mağdurun, garibin, gurebanın yanında yer almaya devam edeceğiz. Bu anlatmış olduğumuz olayların hiçbirisi sizi yıldırmasın. Bilakis çalışmalarımıza daha hız vermeliyiz.”

AHMET ÖRKEN’E TEŞEKKÜR
Dünya Yol Bisikleti yarışında göstermiş olduğu onurlu duruş için Konyalı milli sporcumuz Ahmet Örken’e teşekkür ediyoruz. Ülkemizi temsil ederken değerlerinden taviz vermeyerek sergilediği bu örnek davranış hepimize gurur vermiştir. Kendisine başarılarının devamını diliyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.