Sultangazi'den edebiyata ve şiire vefa: Yavuz Bülent Bâkiler sezonu açıldı!

GÜNDEM Yayınlanma : 08 Kasım 2025 19:42 Düzenleme : 08 Kasım 2025 19:42
Sultangazi'den edebiyata ve şiire vefa: Yavuz Bülent Bâkiler sezonu açıldı!
Sultangazi Belediyesi, Yavuz Bülent Bâkiler Kültür, Sanat ve Edebiyat Sezonu'nu açtı. Şair ve edebiyatçıların anılacağı sezonda sergiler, söyleşiler ve yarışmalar düzenlenecek. Tüm İstanbullular davet edildi.
Sultangazi'den edebiyata ve şiire vefa: Yavuz Bülent Bâkiler sezonu açıldı!

Sultangazi Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Yavuz Bülent Bâkiler Kültür, Sanat ve Edebiyat Sezonu, coşkulu bir açılış programıyla başladı. Etkinlik, sanatseverlere edebiyatın derinliklerini keşfetme fırsatı sunarken, kültürel mirasın yaşatılmasına da önemli bir katkı sağladı.

SANAT VE EDEBİYAT DÜNYASINDAN ÖNEMLİ İSİMLER BULUŞTU

Açılış törenine Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, şair Nurullah Genç ve Serdar Tuncer'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Program öncesinde, "Yavuz Bülent Bâkiler’i Anlamak: Edebiyat, Şiir, Türkçe, Anadolu" başlıklı bir sergi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergi, şairin eserlerinden alıntılar, Anadolu'nun güzelliklerini yansıtan fotoğraflar, el yazısı notlar ve tematik görsellerle dolu bir atmosfer yarattı. Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun da sergi alanını gezerek "Şiir hayattır. Edebiyat ve Türkçe hayatımızın olmazsa olmazıdır. Hayata ve yaşamaya devam" notunu ekleyerek duygularını paylaştı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Yavuz Bülent Bâkiler'in bir şiiri özel bir dinletiyle katılımcılara aktarıldı. Ardından, şairin hayatı ve önceki kültür sanat sezonlarına dair bir video gösterimi yapıldı.

VEFA TEMASIYLA YENİ BİR SEZON BAŞLANGICI

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, açılış konuşmasında, her kültür sanat sezonunun bir vefa örneği olduğunu vurgulayarak, bu sezonun adını Yavuz Bülent Bâkiler'e adamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Dursun, "Bu sezon boyunca sadece Yavuz Bülent Bâkiler'i değil, onunla birlikte şiir, edebiyat, kültür ve sanat alanında Türkiye'nin öncülerini de anacağız. Anadolu'nun vefa duygusunu hissettirmeye çalışıyoruz. Yavuz Bülent Bâkiler çok yakın zamanda vefat eden, Türkiye'nin edebiyat ve şiir alanında öncülerinden biriydi. Bu nedenle bu sezona onun adını vererek hem kendisini anmak hem de Türk edebiyatına öncülük etmiş diğer isimleri hatırlatmak istedik." dedi. Başkan Dursun, Kasım ayından Haziran ayına kadar sürecek kültür sanat sezonunda paneller, seminerler, tiyatrolar, sergiler ve Türkiye çapında bir fotoğraf yarışması gibi çeşitli etkinliklerin yer alacağını belirtti. Ayrıca, İstanbul'daki herkesi bu anlamlı sezonun etkinliklerine davet etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.