Ankara’nın Mamak ilçesi Mutlu Mahallesi’nde bulunan Mutlu Taksi Durağı sabah saatlerinde korkunç bir saldırıya sahne oldu. Edinilen bilgilere göre, duraktan müşteri almak için yola çıkan taksiye elinde kılıç bulunan bir yolcu binmek istedi. Taksici, yolcunun tehlikeli davranışları nedeniyle onu kabul etmeyerek yeniden durağa döndü.
Bunun üzerine öfkelenen saldırgan durağa giderek, 70 yaşındaki Ceylan Özaydın’a kılıçla saldırdı. Ağır yaralanan Özaydın, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Talihsiz adamın yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
Olay sonrası kaçan saldırgan polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
Taksi durağı başkanı Ali Resuloğlu yaşanan dehşeti şu sözlerle aktardı:
“Şahıs, sabah 706’ncı sokağa taksi istiyor. Aracımız gidiyor, elinde sallama olduğu için şoförümüz yolcuyu almıyor. Yolcu küfrederek durağa gelip 70 yaşındaki insana sallama ile saldırıyor. Arkadaşımız şu an yoğun bakımda. Her gün bir taksici öldürülüyor, dün İstanbul’da bir meslektaşımızı kaybettik. Bugün de bizim canımıza kast edildi.”
Polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.







