Mersin'in Tarsus ilçesinde, 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan eğitim yatırımları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Depremde yıkılan okul binalarının yerine, daha modern ve daha fazla kapasiteye sahip eğitim kurumları inşa ediliyor. Bu süreçte, ilçedeki eğitim altyapısının önemli ölçüde güçlendirilmesi hedefleniyor.

Derslik sayısı artırılıyor
Kahramanmaraş ve Hatay merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından Tarsus'ta yıkılan 303 dersliğin yerine toplamda 692 derslik kazandırılacağı bildiriliyor. Böylece, depremde kaybedilen derslik sayısının yüzde 128 fazlası ilçeye yeniden kazandırılmış olacak. Şu ana kadar 556 derslikten oluşan 29 eğitim binası ve 1 spor salonu tamamlanarak eğitim-öğretime açıldı. Ayrıca, 136 derslikli 8 eğitim binasının inşaatı da sürmekte.

Güçlendirme çalışmaları devam ediyor
Yetkililer, Ahmet Yesevi İlkokulu-Ortaokulu'nun güçlendirme çalışmaları için bakanlık onayının geldiğini ve ihale sürecinin kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirtti. Tarsus'ta yatırım programında bulunan eğitim projelerinin büyük bölümünün ihalesinin tamamlandığı, kalan projelerin de ihale tarihlerinin belirlendiği ifade edildi. Depremde hasar gören Dumlupınar Hürriyet İlkokulu binası tahliye edilerek, ek bina yıkılmıştır. Bu okulun yerine 24 derslikli yeni bina yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na teklif sunulmuştur. Ancak, okulun bulunduğu Eski Ömerli Mahallesi'nde genel imar planının mahkeme tarafından iptal edilmesi nedeniyle, yeni imar planı tamamlanıncaya kadar okul arsasında herhangi bir inşaat çalışması yapılamıyor.







