Tarsus’ta şehitler dualarla anıldı

MAGAZİN Yayınlanma : 27 Aralık 2025 13:19 Düzenleme : 27 Aralık 2025 13:19
Tarsus’ta şehitler dualarla anıldı
Tarsus’ta düzenlenen anma programında şehitler dualarla anıldı. Belediye Başkanı Ali Boltaç, geleneklerin yaşatılmasının önemine dikkat çekti.

Tarsus’un Ulaş Mahallesi’nde, Kurtuluş Savaşı yıllarında kurulan Tozkoparan Müfrezesi'nde şehit düşenler ve tüm şehitler anısına etkileyici bir anma programı düzenlendi.

ANMA PROGRAMINA İLGİ YOĞUNDU

Ulaş Mahallesi Camii önünde gerçekleştirilen programa Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Soner Yetgin, Ulaş Mahallesi Muhtarı Mahperiye Apaydın ve mahalle sakinleri katıldı. Programa gelenler, mahalle kadınları tarafından hazırlanan geleneksel dövme pilavı ve yüksük çorbasının tadını çıkardı. Ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

GELENEKLERİ YAŞATMAK ÖNEMLİ

Programda konuşan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, şehitlerin anılmasının ve geleneklerin yaşatılmasının önemine vurgu yaptı. Boltaç, "Memleketimiz için canını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum. Tarsus Belediyesi olarak bu tür programlara her zaman destek vermeye hazırız. Geleneklerimizi gelecek nesillere aktarmak zorundayız," dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Başkan Boltaç, konuşmasında geçmişini bilmeyenlerin geleceğini inşa edemeyeceğini belirterek, "Kurtuluş Savaşı sadece askeri bir başarı değil, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunun eseridir. Bu milletin neler başarabileceğini tarih göstermiştir. Benim siyasetim gönül kazanmak üzerinedir," ifadelerini kullandı. Konuşmasının sonunda ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitleri ve gazileri rahmetle andığını belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.