Ara tatilin sona ermesiyle birlikte milyonlarca öğrenci ve öğretmen pazartesi günü ders başı yapacak olmanın telaşına düşerken, tatilcilerin dönüş yolculuğu Kırıkkale'de adeta bir kaosa neden oldu. 43 ilin geçiş noktası olarak bilinen "kilit kavşak" Kırıkkale'de oluşan trafik yoğunluğu havadan görüntülendi.

TATİLCİLER KIRIKKALE'DE YOĞUNLAŞTI
Bir haftalık tatilin ardından, yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen yeniden okullarına dönecek. Bu durum, şehirler arası karayollarında da yoğun bir trafik hareketliliğine yol açtı. Özellikle Kırıkkale-Ankara D200 karayolunda trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, uzun araç kuyrukları oluştu. Sürücüler, yoğunluk nedeniyle düşük hızla ilerlemek zorunda kaldı ve kavşaklarla bağlantı noktalarında bekleme süreleri uzadı.

TRAFİK AKIŞI YAVAŞLADI, EKİPLER SAHADA
Kırıkkale-Kayseri D765 kara yolu ise genel olarak daha akıcı bir seyir izledi. Ancak dönüş trafiğinin en yoğun hissedildiği Ankara istikametinin bazı kesimlerinde trafik akışındaki yavaşlama dikkat çekti. Bu artan yoğunluk üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, güzergah boyunca aldığı tedbirleri artırdı. Ekipler, sürücülere hız limitlerine uymaları, yakın takipten kaçınmaları ve uzun yolculuklarda mutlaka dinlenme molaları vermeleri yönünde uyarılarda bulunuyor.







