Tavşanlı’da anlamlı adım: Şehit aileleri ve gaziler için özel dernek kuruldu

YAŞAM Yayınlanma : 05 Nisan 2026 11:13 Düzenleme : 05 Nisan 2026 12:39
Tavşanlı’da anlamlı adım: Şehit aileleri ve gaziler için özel dernek kuruldu
Tavşanlı’da şehit aileleri ve gaziler için kurulan dernek, anlamlı bir törenle açıldı. Dernek, dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyor.
Tavşanlı’da anlamlı adım: Şehit aileleri ve gaziler için özel dernek kuruldu

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, şehit aileleri ve gaziler arasındaki dayanışmayı artırmak amacıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti Şehit Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği, düzenlenen bir törenle kapılarını açtı.

Tavşanlı’da şehit aileleri ve gazilere özel dernek açıldı 1

DUYGUSAL AÇILIŞ TÖRENİ

Açılış programı, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Tören, Yunus Emre Camii İmam Hatibi Nuri Bilgili'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Şehitler için edilen dualar, katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Açılışa Tavşanlı Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları Aziz Solmaz ve İrfan Güleç, İlçe Emniyet Müdürü Güven Türkmen, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Bayar ve siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

Tavşanlı’da şehit aileleri ve gazilere özel dernek açıldı 2

DERNEK BAŞKANI'NDAN ÖNEMLİ MESAJ

Dernek Başkanı Erol Gündüz, kuruluş amaçlarını vurgulayarak, "Temel gayemiz, vatanımız için canını feda eden şehitlerimizin emanetlerine ve kahraman gazilerimize her şartlarda sahip çıkmaktır" dedi. Gündüz, destek veren tüm kurum ve katılımcılara teşekkür etti. Ayrıca, Moymul Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Özge Medine Gündüz, şehit temalı bir şiir okuyarak katılımcıları duygulandırdı. Törende protokol üyeleri, "hayırlı olsun" dilekleriyle açılış kurdelesini kestikten sonra, dernek binası gezildi ve ikramlar sunuldu.

Tavşanlı’da şehit aileleri ve gazilere özel dernek açıldı 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.