Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı Türkiye'nin net duruşunu vurguladı. Turan, "Ülkemizde İsrail’in yayılmacı politikalarının devam etmesine müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz de. Biz, kendi elimizdeki imkan ve kabiliyetlerle mücadelemizi sürdüreceğiz," ifadelerini kullandı.
GAZZE'DE YAŞANAN İNSANİ KRİZ VE SOYKIRIM
Turan, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de yaşanan insani krizi ve İsrail'in saldırılarını değerlendirerek, bu durumun uluslararası hukuku ve insan haklarını açıkça ihlal ettiğini belirtti. Kadın, çocuk ve yaşlıların hedef alındığı saldırılarda on binlerce sivilin hayatını kaybettiğini, sağlık altyapısının çöktüğünü ve temel yaşam malzemelerine erişimin engellendiğini vurguladı. Türkiye'nin, Filistin halkının haklı davasını uluslararası platformlarda güçlü bir şekilde savunmaya devam edeceğini söyledi. TBMM çatısı altında yürütülen parlamenter diplomasi faaliyetleriyle Filistin'in dünya kamuoyunda gündemde tutulması için çalışmaların sürdüğünü altını çizen Turan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması, kalıcı ateşkesin sağlanması ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılması çağrısını yineledi. Uluslararası toplumun sessizliğinin kabul edilemez olduğunu belirten Turan, Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere tüm uluslararası kuruluşların sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.
SİYONİZM TEHDİDİ VE TÜRKİYE'NİN MÜCADELESİ
Hasan Turan, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye sistematik bir soykırım uyguladığını belirterek, "Bugüne kadar 100 bine yakın kardeşimiz şehit oldu. 150 binden fazla kardeşimiz yaralandı. Gazze adeta yerle bir edildi. Adeta çağın gördüğü en büyük soykırım suçunu işlediler," dedi. Bu suçta başta ABD olmak üzere batı emperyalizminin de İsrail'in suçlarına ortaklık ve sponsorluk yaptığını savundu. Turan, Türkiye'nin bu zulme karşı dünyada güçlü bir duruş sergilediğini ve hem devlet hem de millet olarak bu soykırımın karşısında durmaya gayret ettiklerini belirtti. Siyonizmin, insanlık düşmanı bir ideoloji olduğunu ve küresel düzeni tehdit ettiğini ifade eden Turan, Türkiye'nin kendi mücadelesine devam edeceğini ve mazlumları zalimlere terk etmeyeceğini sözlerine ekledi. Sonunda kazananın yine mazlumlar olacağını ve Gazze'de zulmedenlerin hesaplarının sorulacağı günlerin görüleceğini dile getirdi.









