“Tek telden musiki çıkmaz” uyarısı: Ailelere eğitimde çeşitlilik çağrısı

EĞİTİM Yayınlanma : 09 Eylül 2025 11:31 Düzenleme : 09 Eylül 2025 11:33
“Tek telden musiki çıkmaz” uyarısı: Ailelere eğitimde çeşitlilik çağrısı
ADED Başkanı Dr. Cemil Paslı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı başlarken ailelere çocuklarının sadece akademik başarısına odaklanmamaları, sanat, spor ve gönüllü çalışmalarla da desteklemeleri gerektiğini söyledi.

2025-2026 yılı eğitim-öğretim dönemi başlarken Aileyi Destekleme Derneği (ADED) Başkanı, aile eğitim ve iletişim uzmanı Dr. Cemil Paslı, çocukların gelişiminde “çeşitliliğin” önemine dikkat çekti.

Ailelere seslenen Dr. Paslı, sadece akademik başarıya yoğunlaşmanın yanlış olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

“Tek tel ile musiki icra edilmez. Mutlu ve başarılı bir hayat yolu en az 5 şeritli otoban gibi dizayn edilmelidir. Çocuklarımızın akademik başarılarının yanında sanat, spor ve gönüllü teşekküllere yönelik kabiliyetlerinin geliştirilmesi onların gelecekteki mutlulukları açısından hayati önemdedir.”

Kur’an’daki “Bir işte yorulunca başka bir işe koyul” (İnşirah, 94/7-8) tavsiyesini hatırlatan Dr. Paslı, eğitimde çeşitliliğin hayata çok yönlülük kazandıracağını belirtti.

Günümüzde siyasetten akademiye, farklı alanlarda görev yapan kişilerin bir pozisyona sıkı sıkıya bağlı kalmalarını tek yönlü yetişmeye bağlayan Dr. Paslı, “Eğer hayat yolları 5 şeritli bir otoban gibi olsaydı, sıkışan bir şeritten diğerine geçebilirlerdi” dedi.

Son olarak ailelere dengeli eğitim çağrısında bulunan Dr. Paslı, “Çocuklarımızı sadece akademik başarıya değil, sanat, spor ve gönüllü teşekküllere uygun farklı çalışmalarla destekleyelim. Eğitim de tıpkı beslenme gibi yeterli ve dengeli olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.