Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde, Barbaros Balıkçı Barınağı'nda 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Marmara Denizi Günü etkinlikleri çerçevesinde deniz dibi temizliği yapıldı.

ETKİNLİĞE YOĞUN İLGİ
Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı ve Deniz Polisi dalgıçlarının öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe, çeşitli kamu kurumlarının personelleri, AFAD ekipleri, gönüllüler ve vatandaşlar katıldı. Denizlerin korunmasına yönelik farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen bu anlamlı etkinlikte, dalgıçlar balıkçı barınağının farklı noktalarında deniz tabanında temizlik çalışması gerçekleştirdi.

TOPLANAN ATIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Çalışmalar sonucunda deniz dibinden plastik şişeler, cam şişeler, metal parçaları ve eski balıkçılık ekipmanları gibi birçok atık çıkarıldı. Toplanan bu atıklar kıyıya taşınarak çevredekilerin dikkatine sunuldu. Etkinlik sırasında deniz ekosistemine zarar veren atıkların yarattığı kirlilik de gözler önüne serildi. Yetkililer, Marmara Denizi'nin korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, denizlere atık bırakılmaması konusunda duyarlılık çağrısında bulundu.







