Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde dün öğle saatlerinde yaşanan trafik kazası, yaya geçidinde güvenlik önlemlerinin yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi. İstiklal-Kurtpınar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki Reka Yağ fabrikası yakınlarında meydana gelen olayda, Hasan Can D. yönetimindeki 39 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Hüseyin Y. isimli yayaya hızla çarptı.

YAYANIN DURUMU CİDDİ
Çarpmanın etkisiyle savrulan Hüseyin Y., olay yerinde ağır yaralandı. Sağlık ekiplerinin derhal bölgeye sevk edilmesiyle ilk müdahalesi olay yerinde yapıldı. Acil servis ekipleri, yaralı yayayı Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne naklederek tedavi altına aldı. Kazanın şiddeti, yayanın durumunun ciddiyetini ortaya koyarken, sürücü Hasan Can D.'nin de kazanın etkisiyle yaşadığı travmanın boyutu henüz bilinmiyor.
SORUŞTURMA BAŞLADI
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, kaza ile ilgili derhal bir inceleme başlattı. Kazanın meydana geliş şekli, hız limitlerine uyulup uyulmadığı ve yaya geçidinin kullanımı gibi hususlar titizlikle araştırılacak. Bu tür kazaların tekrarlanmaması adına alınması gereken önlemlerin de bu soruşturma kapsamında değerlendirilmesi bekleniyor.







