Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı, il genelinde uyuşturucu madde kaçakçılığına karşı yürüttüğü başarılı operasyonlarla adından söz ettiriyor. Çorlu ve Marmaraereğlisi ilçelerinde eş zamanlı olarak düzenlenen iki ayrı operasyonda, önemli miktarda uyuşturucu madde ve suç unsuru ele geçirildi. Bu operasyonlar sonucunda toplam 3 şüpheli gözaltına alındı.

Çorlu'da dev uyuşturucu yakalaması
Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı'nın titiz istihbarat çalışmaları sonucunda, Çorlu ilçesi Önerler Mahallesi'nde bir yol kontrol noktasında durdurulan bir araçta yapılan aramada şok edici miktarda uyuşturucu madde bulundu. A.Y. ve K.D. isimli şüphelilerin üzerinde ve araçta yapılan detaylı aramalarda; 28 bin adet sentetik ecza, 5 bin adet extacy hap, suçtan elde edildiği düşünülen 545 TL ve 2 adet cep telefonu ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Marmaraereğlisi'nde ev ve araçta uyuşturucu çıktı
Marmaraereğlisi ilçesinde de benzer bir başarıya imza atıldı. Yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, Y.K. isimli şahsın ikametinde ve aracında yapılan aramalarda; 1868 gram kubar esrar, satışa hazır halde 737 adet uyuşturucu fişeği, 10 kök kenevir, 2,89 gram kenevir tohumu, 1 adet hassas terazi, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, suçtan elde edildiği değerlendirilen 6930 TL ve 3 adet cep telefonu ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. Yetkililer, uyuşturucuyla mücadelenin Tekirdağ'da kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.







