Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Karacakılavuz Mahallesi'nde, dere yatağı ve tarım arazileri yakınlarında çöp döküldüğü iddiaları mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.

BELEDİYEYE AĞIR SUÇLAMALAR
İddiaya göre, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bölgedeki dere yatağına ve su havzası sınırındaki alana, hafriyat adı altında evsel atıklar ve çeşitli çöpler döküldü. Mahalle sakinleri, bu durumun hem çevre kirliliğine yol açtığını hem de zaman zaman çıkan yangınlar nedeniyle yoğun duman ve kötü kokuların oluşmasına sebep olduğunu belirtti.

YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLENİYOR
Vatandaşların şikayetleri doğrultusunda bölgede inceleme yapıldığı, çevre kirliliği konusunda tespitlerde bulunulduğu öne sürülürken, mahalle sakinleri dökülen çöplerin kaldırılmak yerine üzerlerinin toprakla örtüldüğünü savundu. Ayrıca, aynı uygulamanın başka bir alanda da devam ettiğini iddia eden mahalleli, yetkililerden kalıcı bir çözüm talep etti. Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri de konuyla ilgili inceleme başlattı.







