Teknolojinin karanlık yüzü: Erzurum'da gençler bağımlılıkla yüzleşti

EĞİTİM Yayınlanma : 14 Mayıs 2026 00:30 Düzenleme : 14 Mayıs 2026 00:30
Teknolojinin karanlık yüzü: Erzurum'da gençler bağımlılıkla yüzleşti
Erzurum Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen 'Bağımlılıkla Mücadele Öğrenci Çalıştayı', gençlerin dijital bağımlılık ve akıllı telefon kullanımının risklerine karşı bilinçlendirilmesini amaçladı. Rektör Çakmak, teknoloji bağımlılığının artan
Teknolojinin karanlık yüzü: Erzurum'da gençler bağımlılıkla yüzleşti

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde, gençlerin teknoloji bağımlılığıyla mücadelesine dikkat çekmek amacıyla önemli bir çalıştay düzenlendi. Sağlıklı Yaşam Kulübü'nün öncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle hayata geçirilen "Akıllı Telefon Farkındalığı: Gençlerde Baş Boyun Risk Haritası" projesi kapsamında organize edilen "Bağımlılıkla Mücadele Öğrenci Çalıştayı", Yaşam Merkezi'nde geniş bir katılımla gerçekleşti.

Teknolojinin karanlık yüzü: Erzurum\

Dijitalleşmenin Getirdiği Tehlikeler Masaya Yatırıldı

Çalıştaya ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, akademisyenler, çeşitli kurum temsilcileri ve çok sayıda üniversite öğrencisinin yanı sıra farklı liselerden öğretmen ve öğrenciler de ilgi gösterdi. Etkinliğin temel amacı, bağımlılıkla mücadele konusunda toplumsal farkındalığı artırmak ve genç nesillerin bilinçli teknoloji kullanımı alışkanlıkları kazanmalarını teşvik etmekti. Bu anlamda, çalıştayın özellikle gençlerin kendi sorunlarına, beklentilerine ve çözüm önerilerine odaklanması hedeflendi.

Teknolojinin karanlık yüzü: Erzurum\

Geleceğin Gençleri İçin Sağlıklı Bağlar Kurma Vurgusu

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, açılış konuşmasında, teknolojinin hayatı kolaylaştıran yönlerinin yanı sıra beraberinde getirdiği yeni risk alanlarına dikkat çekti. Özellikle gençlerde giderek artan dijital bağımlılık, sosyal medya bağımlılığı ve akıllı telefon kullanımının yol açtığı fiziksel ve psikolojik sorunların altını çizen Çakmak, bağımlılıkla mücadelenin sadece zararlı alışkanlıklarla savaşmaktan öte, sağlıklı yaşam kültürünü yaygınlaştırmak, bilinç oluşturmak ve gençlerin sosyal bağlarını güçlendirmekle mümkün olacağını belirtti. Üniversitelerin, toplumsal sorunlara çözüm üreten kurumlar olarak, gençlerin bütünsel iyi oluşlarını desteklemeye devam edeceğinin altını çizdi. Çalıştayda, uzmanlar tarafından bağımlılık türleri, dijital bağımlılığın mekanizmaları ve akıllı telefonların gençler üzerindeki olumsuz etkileri üzerine akademik ve bilimsel sunumlar yapıldı. Uzun süreli ekran maruziyetinin dikkat dağınıklığı, uyku düzensizlikleri, sosyal izolasyon ve kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları gibi somut riskleri ele alındı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.