Samsunspor'un yeni teknik direktörü Thorsten Fink, göreve başlamasının ardından yaptığı ilk açıklamada, takım ve taraftarların önemine dikkat çekti. "Takım ve taraftarlar varsa ben de iyiyim. O zaman işim kolaylaşır. Ben bir sihirbaz veya başka bir şey değilim" dedi.
İlk İzlenimler
Samsunspor'un Thorsten Fink'in gelişini kutlamak için hazırladığı bir videoda, Fink'in havalimanına inişinde "Merhaba Samsun. Çok iyi bir kulübe geldiğimi biliyorum" sözleri öne çıktı. Fink, burada olmaktan mutlu olduğunu ve kulüp için her şeyini vereceğini vurguladı. Ayrıca, "Çalışmaya açığız, çalışmayı seviyoruz ve burada olduğumuz için mutluyuz" dedi.
Futbol Felsefesi
Fink, futbolcularla olan iletişiminin önemine de değinerek, "Futbolcularla her konuşmamda tutkudan, vizyondan, birlikten ve güvenden bahsediyorum. Bunlar benim için önemli değerler" şeklinde konuştu. Kulübü uzun zamandır takip ettiğini ve geçmişte de iletişim halinde olduklarını belirten Fink, Samsunspor'un bir aile gibi olduğunu ve burada kalıcı bir başarı hedeflediklerini ifade etti.








