Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile başkent Lefkoşa'da bir araya geldi. Bakan Bolat, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin KKTC ile olan ticari ve ekonomik ilişkilerini güçlendirme konusundaki kararlılığını vurguladı.

EKONOMİK İLİŞKİLER VE ORTAK PROJELER VURGUSU
Bakan Bolat, KKTC Maliye ve Ekonomi Bakanlıkları ile yakın bir iş birliği içinde olduklarını belirterek, KKTC ekonomisinin güçlendirilmesi, yurt dışına açılması ve küresel ekonomiye entegre olması gibi konuların öncelikleri arasında yer aldığını ifade etti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise, "Kıbrıs Türk halkıyla aramızdaki gönül bağını, ticari ve ekonomik başarılarla daha da perçinlemeyi; en önemli önceliklerimizden biri olarak görüyoruz." dedi.

ORTAK KADER BİRLİĞİ VE KALKINMA VİZYONU
Gerçekleştirilen istişarelerin sadece bir devlet ziyareti olmadığını, aynı zamanda ortak kader birliğinin ve kalkınma vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu belirten Bolat, "Kıbrıs Türk halkının refahı ve kalkınması için, ortak projelerimizle her zaman yan yana, omuz omuzayız." ifadelerini kullandı. Görüşmede, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, KKTC Maliye Bakanı Özdemir Berova ve KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu da hazır bulundu.







