Ticaret Bakanlığı, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde ülke genelinde gıda ve market işletmelerine yönelik kapsamlı bir fiyat denetimi gerçekleştirdi.

DENETİMLER 81 İLDE SÜRÜYOR
Bakanlık ekipleri, Ramazan ayında temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik denetimlerini 81 ilde kafe, restoran, fırın ve marketlerde sürdürüyor. Temel gıda ürünleri başta olmak üzere, bayram öncesinde talep gören ürünlerde denetimlerin yoğunlaştırıldığı belirtildi. Tüketici haklarının korunması amacıyla yapılan denetimlerde, ürünlerin fiyat etiketleri, raf ve kasa fiyat uyumu ile ürün etiket bilgilerinin mevzuata uygunluğu kontrol ediliyor.

HAKSIZ FİYATLARLA MÜCADELE
Ankara Ticaret İl Müdürü Elif Tan, denetimlerin haksız fiyatların önüne geçmek ve tüketicinin ekonomik çıkarlarını korumak amacıyla yapıldığını ifade etti.







