Konya'da, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla şehirlerarası otogarda yoğun bir denetim faaliyeti gerçekleştirildi.
Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, bayram tatili öncesinde yolcuların mağduriyet yaşamaması adına fiyat tarifeleri ve etiket düzenlemeleri konusunda titiz bir inceleme yaptı.

OTOGARDA YOĞUN DENETİM BAŞLADI
İl Ticaret Müdürü Mustafa Çağlayan, denetimlerin amacını ve kapsamını detaylandırarak, "Sahada sürekli denetimlerimiz devam ediyor. Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bu ara bayrama kadar otogarda denetimlerimizi yoğunlaştırdık.
Tüketicilerimiz için firmalarımızı Ulaştırma Bakanlığı’nın tarifelerine uyuyorlar mı diye denetimlerimizi yapacağız.
Dolayısıyla tüketicilerimizin mağdur olmaması adına her zaman sahadayız." ifadelerini kullandı.

BİLET FİYATLARI VE ETİKETLER KONTROL EDİLDİ
Denetimler sadece otobüs firmalarının bilet fiyatlarıyla sınırlı kalmadı. Çağlayan, Ulaştırma Bakanlığı tarafından belirlenen tarifelere uyulup uyulmadığının titizlikle kontrol edildiğini vurguladı.
Ayrıca, otogarda hizmet veren diğer işletmelerin, gıda ve çeşitli sektörlerdeki satış noktalarının da Etiket Yönetmeliği'ne uygun hareket edip etmediği denetlendi.
Bu iki yönlü denetimle, hem yolcuların ulaşım giderlerinin makul seviyede tutulması hem de diğer esnafın şeffaf bir şekilde hizmet vermesi hedeflendi.









