Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Hastanesi, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda önemli bir çevre dostu yatırım hayata geçiriyor. Hastanenin çatısına kurulan Güneş Enerji Santrali (GES) projesi tamamlandığında, elektrik ihtiyacının önemli bir kısmını güneşten karşılayacak.

TAM 1110 PANEL YERLEŞTİRİLECEK
TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, hastane çatısındaki çalışmaları bizzat yerinde inceleyerek yetkililerden detaylı bilgi aldı. Proje kapsamında hastane çatısına toplamda bin 110 adet güneş paneli yerleştirilecek. 600 kW kurulu güce sahip olacak bu sistemde tamamen yerli üretim ürünler kullanılıyor. Yaklaşık 17 milyon 250 bin TL bütçeli bu çevreci yatırımın iki ay içerisinde tam kapasiteyle devreye alınması planlanıyor.

ENERJİ İHTİYACININ YÜZDE 15'İ GÜNEŞTEN SAĞLANACAK
Projenin tamamlanmasıyla birlikte hastanenin aylık elektrik enerjisi ihtiyacının yaklaşık yüzde 10 ila 15'inin güneş enerjisinden karşılanması hedefleniyor. Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, GES projesinin sadece bir enerji yatırımı olmadığını, aynı zamanda çevreye duyarlı ve sürdürülebilir sağlık hizmeti anlayışının somut bir göstergesi olduğunu vurguladı. Yerli teknolojiyle hayata geçirilen bu projenin hem ekonomik tasarruf sağlayacağını hem de çevresel sorumluluğu güçlendireceğini belirtti. Rektör Yılmaz, saha incelemesinin ardından hastanede tedavi gören hastaları da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.







