Tokat'ta aşırı yağışlar köprüde kaymaya neden oldu

ÇEVRE Yayınlanma : 16 Mayıs 2026 04:34 Düzenleme : 16 Mayıs 2026 04:34
Tokat'ta aşırı yağışlar köprüde kaymaya neden oldu
Tokat'ın Reşadiye ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle Kelkit Çayı'nda su seviyesi yükseldi ve bir köprüde kayma meydana geldi. Köprü ulaşıma kapandı ve güvenlik önlemleri alındı.

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde, Kelkit Çayı’nda yaşanan su seviyesi yükselmesi nedeniyle bir köprüde kayma olayı meydana geldi.

Tokat\

KILIÇKAYA BARAJI'NDAKİ SU ARTIKLIK GÖZLEMLENDİ

Edinilen bilgilere göre, Sivas il sınırlarında yer alan Kılıçkaya Barajı’ndan bırakılan suyun debisinde yaşanan artış, Kelkit Çayı boyunca etkisini gösterdi. Reşadiye ilçe sınırları içinde bulunan Bostankolu Göğderesi mevkisindeki vatandaşların kullandığı köprüde, yüksek su seviyesinin etkisiyle köprünün eklentisi olan toprak bölümde kayma gerçekleşti.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Yaşanan hasar sonrasında köprü ulaşıma kapandı. Su debisinin yükselmesiyle köprü çevresindeki bazı alanların da su altında kaldığı rapor edilirken, bölgede güvenlik önlemleri alındı. Olay sonrasında, durum İlçe Özel İdare ekiplerine bildirildi ve ekiplerin bölgede inceleme ve onarım çalışması başlatması bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.