Tokat'ta heyelan alarmı: 13 daire tahliye edildi

ÇEVRE Yayınlanma : 23 Nisan 2026 04:19 Düzenleme : 23 Nisan 2026 04:19
Tokat'ta heyelan alarmı: 13 daire tahliye edildi
Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yaşanan heyelan nedeniyle 13 daire tahliye edildi. Risk altındaki binalarda inceleme yapıldı ve vatandaşlar güvenli alanlara yerleştirildi.
Tokat'ta heyelan alarmı: 13 daire tahliye edildi

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde meydana gelen heyelan ve kaya düşmesi sonucunda risk altında bulunan 5 binadaki 13 daire tahliye edildi.

Tokat\

RİSK ALTINDAKİ BİNALARDA İNCELEME

Kurtuluş Mahallesi’nde yaşanan toprak kayması üzerine, olay yerine Tokat AFAD İl Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, yaptıkları detaylı incelemeler sonucunda bazı konutların heyelan ve kaya düşmesi riski taşıdığını tespit etti. Bu durumu göz önünde bulundurarak, Reşadiye Kaymakamlığı koordinesinde hızlı bir şekilde önlemler alındı.

Tokat\

Tahliyeler ve yeni önlemler

Risk altında bulunan 5 binadaki 13 dairenin tahliye edilmesiyle birlikte, vatandaşların daha güvenli alanlara yerleştirildiği bildirildi. Ayrıca, tahliye edilen dairelerden 2'sinin boş olduğu öğrenildi. Bölgedeki olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla toprak kaymasını önleyici çalışmalar da başlatıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.