Tomarza'da İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy anıldı

GÜNDEM Yayınlanma : 13 Mart 2026 04:18 Düzenleme : 13 Mart 2026 04:18
Tomarza'da İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy anıldı
Tomarza'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yıl dönümü ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla coşkulu bir programla anıldı. Duygu dolu anların yaşandığı etkinlikte milli marşın önemi vurgu
Tomarza'da İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy anıldı

Tomarza ilçesinde, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'u anma programı coşkuyla düzenlendi.

Marşın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın hep birlikte okunmasıyla başlayan programda, günün anlamı ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve oratoryo gösterileri sergilendi. Etkinlik sırasında duygusal anlar yaşanırken, İstiklal Marşı'nın Türk Milleti'nin bağımsızlık mücadelesindeki yeri ve önemi bir kez daha güçlü bir şekilde vurgulandı.

İlçe Protokolü ve Öğrenciler Katıldı

Tomarza Zekiye Canpolat İlkokulu'nun hazırlayıp sunduğu program, ilçe protokolünün tam katılımıyla gerçekleşti. Tomarza Kaymakamı Selim Eser, Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrencinin yer aldığı etkinlikte, Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve 105 yıl önce milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı'nın yıl dönümü büyük bir heyecanla kutlandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.