Trabzon'da özel bireyler için dev proje: Ailelerin 'benden sonra ne olacak?' endişesi sona eriyor

SAĞLIK Yayınlanma : 04 Aralık 2025 13:47 Düzenleme : 04 Aralık 2025 13:47
Trabzon'da özel bireyler için dev proje: Ailelerin 'benden sonra ne olacak?' endişesi sona eriyor
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ahi Evren Kalp Hastanesi'ni özel bireyler için kalıcı yaşam merkezine dönüştüreceklerini müjdeleyerek, ailelerin 'benden sonra çocuğum ne olacak?' endişesine son vereceklerini açıkladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, özel gereksinimli bireylerin ailelerinin en büyük endişesi olan 'benden sonra çocuğum ne olacak?' sorusuna yanıt vereceklerini müjdeledi. Başkan Genç, 160 yataklı Ahi Evren Kalp Hastanesi'nin özel bireyler için kalıcı bir yaşam merkezine dönüştürüleceğini açıkladı.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN YENİ UMUT

Yomra Vilayetler Birliği Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda düzenlenen etkinliğe katılan Başkan Genç, öğrencilerin sunduğu piyano resitali, musiki dinletisi ve dans gösterilerini ilgiyle izledi. Bu tür etkinliklerin özel gereksinimli bireylerin toplumdaki yerini güçlendirmedeki önemine dikkat çeken Genç, Yomra'da bu alanda gösterilen sahiplenmenin takdire şayan olduğunu belirtti. Konuşmasında, geçmişte bu durumdaki bireylere yönelik önyargıların ve zihniyet farklılıklarının nasıl aşıldığına değinen Başkan Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki vizyonuna ve katkılarına şükranlarını sundu. Bir zamanlar 'özürlü' olarak adlandırılan bireylerin artık sevgi ve ilgiyle yeteneklerini en üst düzeyde sergileyebildiğini vurguladı.

SEVGİ VARSA ENGEL YOK: YENİ YAŞAM MERKEZİ

Başkan Genç, özel gereksinimli bireylerin gelişiminde ve eğitiminde emeği geçen Milli Eğitim camiasına ve öğretmenlere teşekkürlerini iletti. Yomra'daki okulun şehir için örnek bir kurum olduğunu belirten Genç, belediye olarak her zaman bu tür kurumların yanında olacaklarını ve eksikliklerini gidermeye devam edeceklerini ifade etti. Verdiği sözleri yerine getirmenin bir görev olduğunu vurgulayan Genç, en büyük müjdeyi ise ailelerin 'benden sonra bu çocuğun hali ne olacak?' sorusuna yönelik olarak verdi. Geçtiğimiz ay Sağlık Bakanlığı'ndan devralınan 160 yataklı Ahi Evren Kalp Hastanesi'nin, özel bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda devlet ve belediye işbirliğiyle kalıcı bir yaşam merkezine dönüştürüleceğini duyurdu. Bu projenin, annelerin yıllardır süregelen endişelerini sona erdireceği belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.