Trabzonspor'da yabancı kontenjanı sorunu büyüyor

SPOR Yayınlanma : 23 Ocak 2026 02:44 Düzenleme : 23 Ocak 2026 02:44
Trabzonspor'da yabancı kontenjanı sorunu büyüyor
Trabzonspor, yabancı kontenjanı sorunuyla mücadele ederken, 6-9 Şubat tarihleri arasında TFF'ye 14 oyuncu bildirmek zorunda kalacak.

Trabzonspor, Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği yabancı oyuncu sınırını aşarak zor bir duruma düştü. Kulübün kadrosunda 15 yabancı futbolcu bulunuyor, ancak TFF kurallarına göre en fazla 14 yabancı oyuncunun lisansı bildirilebiliyor.

Son tarih yaklaşırken

Karadeniz ekibi, 19. haftada Kasımpaşa ile oynayacağı maç öncesi, 6 ile 9 Şubat tarihleri arasında 14 kişilik yabancı oyuncu kadrosunu TFF’ye bildirmek zorunda. Bu süre zarfında kulüpler, oyuncu girişi ve çıkışı yapabiliyor. Ancak şu an için Trabzonspor’un kadrosunda yer alan 15 yabancı oyuncu arasında Visca’nın sözleşmesi sakatlığı nedeniyle dondurulmuş durumda.

İki seçenek masada

Trabzonspor’un önünde iki seçenek bulunuyor: Ya bir oyuncu satışı ya da kiralama yoluna gidilecek veya bir yabancı futbolcunun lisansı TFF’ye bildirilmeyecek. Yönetim, bu sorunu kalıcı olarak çözmek amacıyla transfer çalışmaları da sürdürüyor. Eğer 6-9 Şubat tarihleri arasında kadroda bir ayrılık yaşanmazsa, kulüp bir oyuncunun lisansını bildirmemek zorunda kalacak. İlk adaylar ise sakat oyuncular arasında yer alan Savic ve Nwakaeme olarak öne çıkıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.