ABD Başkanı Donald Trump, İran ile müzakerelere dair önemli açıklamalar yaptı. Trump, Tahran yönetiminin nükleer programıyla ilgili uzun süredir devam eden tehditleri ortadan kaldırma çabalarının sona yaklaşmakta olduğunu belirtti.
İRAN İLE ANLAŞMA YAKIN
Trump, müzakerelerin nihai aşamasına geldiğini ve üzerinde anlaşılması gereken birkaç küçük nokta kaldığını ifade etti. "İran, nükleer silaha sahip olmayacağı gerçeğini kabul etmiş durumda" diyen Trump, bu sürecin kalıcı bir çözüm getireceğini vurguladı. Ayrıca, seçim kampanyası döneminde yeni savaşlara girmeyeceği vaadiyle ilgili sorulara yanıt verdi.
SAVAŞLARDAN HOŞLANMIYORUM
Trump, sonu gelmeyen savaşlardan hoşlanmadığını ve durumu kontrol altına almak için gerekli adımları atacağını söyledi. İran'ın askeri gücünü ortadan kaldırmanın önemine dikkat çeken Trump, bu konuda kararlı olduğunu yineledi. Ayrıca, ekonominin güçlü bir durumda olduğunu ve bu süreçte ülkeye iyilik yapmak zorunda olduğunu belirtti. Trump, "Nükleer silaha sahip olma ihtimalleri yüzde bir bile olsa oradan ayrılmam" diyerek, İran'ın nükleer silah programını sonlandırma konusundaki kararlılığını vurguladı. Ayrıca, muhtemel bir barış anlaşması için İran'a ait dondurulmuş varlıkların serbest bırakılmasının söz konusu olmadığını ifade etti.








