Tunceli'deki saldırılar aydınlandı: 11 kişi yakalandı, 4'ü tutuklandı

ASAYİŞ Yayınlanma : 26 Ocak 2026 19:39 Düzenleme : 26 Ocak 2026 19:39
Tunceli'deki saldırılar aydınlandı: 11 kişi yakalandı, 4'ü tutuklandı
Tunceli'de meydana gelen üç silahlı saldırıyla ilgili soruşturmada 4 ilde düzenlenen operasyonda 11 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınanlardan 4'ü tutuklandı, 5'i hakkında adli kontrol kararı verildi.
Tunceli'deki saldırılar aydınlandı: 11 kişi yakalandı, 4'ü tutuklandı

Tunceli'de 20 Ocak'ta yaşanan ve kenti sarsan üç ayrı silahlı saldırının failleri ortaya çıktı. Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nün titiz çalışması sonucunda, olaylarla bağlantılı olduğu tespit edilen 12 şüpheli belirlendi.

4 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Tunceli kent merkezi ve Hozat ilçesi başta olmak üzere, toplam 4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 4'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca, 5 kişi hakkında adli kontrol kararı verilirken, 3 şahıs için ev hapsi tedbiri uygulandığı öğrenildi.

ARANAN ŞÜPHELİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan, saldırganlara yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 2 kişi hakkında da ayrı ayrı adli işlem başlatıldı. Olaylarla bağlantılı olduğu düşünülen bir şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların kararlılıkla devam ettiği bildirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.