Türkeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay'ın iş birliğiyle okullarda düzenlenen kan bağışı kampanyası, büyük bir katılımla sona erdi. Üç gün süren etkinlikte, öğrenci, veli ve halkın desteğiyle toplam 253 ünite kan bağışı yapıldı ve ilçede önemli bir rekor elde edildi.

OKULLAR ARASINDA BAĞIŞ YARIŞI
Kampanya kapsamında Cumhuriyet Ortaokulu 116 bağışla en yüksek katılımı sağlarken, Cumhuriyet İlkokulu 83 ve Atatürk İlkokulu ise 54 ünite kan bağışıyla kampanyaya destek verdi. Bu sonuçlar, okullar arasında sağlıklı bir rekabet ortamı oluşturarak bağış oranlarını artırdı.

YETKİLİLERDEN MEMNUNİYET AÇIKLAMASI
Türkeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Anar, yaptığı açıklamada kampanyanın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Anar, "Okullarımızda düzenlenen bu anlamlı kampanyaya velilerimizin ve halkımızın gösterdiği ilgi bizleri son derece mutlu etti. Toplam 253 ünite kan bağışıyla önemli bir farkındalık oluşturduk, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

TOPLUMSAL BİLİNÇ VE KATKI
Yetkililer, kampanyanın sadece kan ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, toplumda kan bağışı bilincini güçlendirdiğini vurguladı. Bu tür etkinliklerin, insanların hayat kurtarmanın önemini anlamasına ve düzenli bağış alışkanlığı kazanmasına yardımcı olduğu belirtildi.







