Türkiye'nin ilk 5G sinyalinin verilmesi için geri sayım sürerken, Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Kartepe'deki 5G sahasını ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Koç, "Tıpkı Kartepe gibi Türkiye'nin dört bir yanını 5G altyapısı ile donatan çok büyük bir ekibimiz var" diyerek Turkcell'in 5G'ye tam hazır olduğunu vurguladı.

81 İLDE TURKCELL GÜCÜNDE 5G DENEYİMİ
Şirketin en geniş frekans portföyünün sahibi ve en fazla 5G yatırımı yapan firma olduğunu belirten Koç, "1 Nisan'dan itibaren 81 ilde Turkcell gücünde 5G deneyimi yaşatacağız. Tüm hazırlıklar tamamlandı. Artık sadece söylemlerin değil, yatırım gücü ve teknik kapasitenin de konuşacağı yerdeyiz. Turkcell, Türkiye'de mobil iletişimin oyun kurucusudur." ifadelerini kullandı. Hazırlıkların tamamlandığını ve artık somut adımların atılacağı bir döneme girildiğini belirtti.

MOBİL İLETİŞİMDE 32 YILLIK LİDERLİK VE GELECEK VİZYONU
Dr. Ali Taha Koç, Turkcell'in Türkiye'de mobil iletişimin her döneminde lider olduğunu hatırlatarak, 16 Ekim'deki ihalede 1 milyar 224 milyon dolarlık teklifle Türkiye'nin en geniş frekans portföyünün sahibi olduklarını söyledi. 700 MHz bant genişliği sayesinde kırsal alanlardan bina içlerine kadar güçlü kapsama alanı sunacaklarını, 3,5 GHz bandındaki kapasiteyle ise şehir merkezlerinde saniyede 1000 megabit ve üzeri hızlara ulaşacaklarını açıkladı. Koç, "32 yıldır süren liderlik tecrübemizle ülkemizin bu dönüşümüne biz öncülük edeceğiz. 1 Nisan günü Türkiye'nin dijitalleşme yolculuğunda yeni ve tarihi bir sayfa açılacak. Ve o sayfanın altında Turkcell imzası olacak." diyerek şirketin bu alandaki vizyonunu ve hazır olduğunu bir kez daha dile getirdi.







