Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ABD'nin olası bir İran saldırısı durumunda Türkiye'nin de güvenlik gerekçesiyle İran topraklarına gireceği yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı. Bakanlık, bu tür spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

HAFTALIK FAALİYETLER VE KAZA SONRASI AÇIKLAMALAR
Milli Savunma Bakanlığı'nın haftalık basın bilgilendirme toplantısında Tuğamiral Zeki Aktürk, Balıkesir'deki 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan bir F-16 savaş uçağının 25 Şubat'ta kaza kırıma uğradığını bildirdi. Elim kazada şehit olan Pilot Binbaşı İbrahim Bolat'a rahmet dileyen Aktürk, kazanın nedeninin inceleme sonrası açıklanacağını ifade etti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadeledeki kararlılığı vurgulanarak, geçen hafta 5 PKK'lı teröristin teslim olduğu ve sınır güvenliği faaliyetlerinin sürdüğü aktarıldı. Son bir haftada sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 108 şahsın yakalandığı, 551 şahsın ise engellendiği belirtildi. Yıl başından bu yana ise toplam 1.074 şahsın yakalandığı, 10.265 şahsın ise engellendiği bilgisi paylaşıldı.

NATO TATBİKATLARI VE PERSONEL TEMİNİ
Tuğamiral Aktürk, NATO'nun en geniş kapsamlı tatbikatlarından 'Steadfast Dart 2026'nın başarıyla tamamlandığını duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2 bin personel ile katıldığı tatbikatta stratejik intikal, kuvvet konuşlandırma ve lojistik idame kabiliyetlerinin sergilendiği belirtildi. Yerli ve milli savunma sanayii ürünlerinin tatbikattaki etkin kullanımının vurgulandığı açıklamada, TCG Anadolu'dan kalkan Bayraktar TB-3 SİHA'nın başarılı atış faaliyetinin teknolojik yetkinliği gözler önüne serdiği ifade edildi. Anadolu Türk Deniz Görev Kuvveti'nin ise 5-20 Mart tarihleri arasında Norveç'te düzenlenecek 'Dynamic Mariner/Joint Warrior/Cold Response-2026 Tatbikatı'na katılacağı bildirildi. Personel ve askeri öğrenci temin faaliyetlerinin de planlandığı şekilde devam ettiği, Milli Savunma Üniversitesi'ne askerî öğrenci temini kapsamında 645 bin 402 başvuru yapıldığı bilgisi verildi. Kadın adayların sayısının erkek adaylardan fazla olmasından duyulan memnuniyet dile getirildi.







