Türkiye-İran sınırında 5 kilometrelik tır kuyruğu sıkıntısı

GÜNDEM Yayınlanma : 27 Haziran 2026 23:39 Düzenleme : 27 Haziran 2026 23:39
Türkiye-İran sınırında 5 kilometrelik tır kuyruğu sıkıntısı
Türkiye-İran sınırında, İran gümrüğündeki sistem arızası nedeniyle 5 kilometrelik tır kuyruğu oluştu. Sürücüler zor durumda kalıyor.
Türkiye-İran sınırında 5 kilometrelik tır kuyruğu sıkıntısı

Türkiye ile İran arasındaki ticaret yolunda önemli bir aksama yaşanıyor. Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Esendere Gümrük Kapısı’nda, İran gümrüğündeki sistemsel arıza nedeniyle yaklaşık 5 kilometrelik bir tır kuyruğu oluştu.

Türkiye-İran sınırında 5 kilometrelik tır kuyruğu sıkıntısı 1

SINIRDA YAŞANAN YOĞUNLUK

Tır şoförleri, İran’a geçmek ve ihraç yüklerini teslim etmek amacıyla Esendere Gümrük Kapısı’nı kullandıklarında, İran tarafındaki gümrük sistemlerinde meydana gelen arıza nedeniyle geçişlerin yavaşladığını ifade ettiler. Bu durum, sınır kapısında yoğunluğa neden oldu ve tırların oluşturduğu kuyruk 5 kilometreye kadar uzandı.

Türkiye-İran sınırında 5 kilometrelik tır kuyruğu sıkıntısı 2

SÜRÜCÜLER ZOR DURUMDA

Yol kenarında uzun süre beklemek zorunda kalan sürücüler, bölgede araç park sahası bulunmadığı için uzun kuyruklar oluşturmak durumunda kaldıklarını belirttiler. Bu durum, hem zaman kaybına hem de maddi kayıplara yol açıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.