UCLG Başkanı Altay'dan Gazze için şehirlerin sesi platformuna destek veren başkanlara teşekkür

SİYASET Yayınlanma : 18 Ekim 2025 17:13 Düzenleme : 18 Ekim 2025 17:13
UCLG Başkanı Altay'dan Gazze için şehirlerin sesi platformuna destek veren başkanlara teşekkür
UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Gazze için başlattığı 'Şehirlerin Sesi Platformu'na uluslararası belediye başkanlarının destek verdiğini açıkladı ve barış odaklı insani hedefleri vurguladı.

UCLG ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın öncülüğünde başlatılan 'Gazze İçin Şehirlerin Sesi Platformu', Çin'in Şiyan kentinde düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Dünya Konseyi'nde geniş destek gördü. Farklı coğrafyalardan belediye başkanları, platforma imza atarak insani yardım çağrısına katıldı.

PLATFORMUN İNSANİ HEDEFLERİ

Altay, UCLG Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, platformun siyasi amaçlardan uzak, tamamen insani sorumlulukla kurulduğunu vurguladı. Carlos Martinez, Bekhe Stofile, Paola Pabon ve Barselona şehri gibi isimlerin destek beyan ettiğini belirterek, Genel Sekreter Emilia Saiz'e de teşekkürlerini iletti. Amacın, savaş ve çatışmalarda şehirlerin yok olmasını engellemek veya yeniden inşası için ortak bir ses oluşturmak olduğunu ifade etti.

ULUSLARARASI KATILIM VE ORTAK BİLDİRİ

Konuşmanın ardından, Konya'nın yanı sıra Soria, Pichincha, SALGA, Barcelona, Tahran, MERCOCIUDADES, Trabzon, Flacma, TBB, Asya Belediye Başkanları Forumu, GALGA, Al Birhe, Selçuklu ve SALGA Kadın Komitesi başkanları ortak bildiriye imza attı. Bu geniş katılım, platformun küresel ölçekte barış ve dayanışma mesajı taşıdığını gösterdi.

GELECEKTEKİ HEDEFLER VE EVRENSEL YAKLAŞIM

Altay, bugün gündemin Gazze olsa da, barış yanlısı belediye başkanları olarak tüm dünyada şehirlerin sesi olmak için çalışmaya devam edeceklerini açıkladı. Platform, olası gelecek krizlerde şehirlerin dayanıklılığını artırmayı ve insani yardım mekanizmalarını güçlendirmeyi hedefliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.