Uludağ'da kar yağışı, günübirlikçileri zirveye çekti

ÇEVRE Yayınlanma : 31 Mart 2026 07:30 Düzenleme : 31 Mart 2026 07:30
Uludağ'da kar yağışı, günübirlikçileri zirveye çekti
Uludağ'da etkili olan kar yağışı, günübirlikçilerin ilgisini çekti. Kar kalınlığı 181 santimetreye ulaştı ve aileler karın tadını çıkarıyor.
Uludağ'da kar yağışı, günübirlikçileri zirveye çekti

Uludağ, mart ayının son günlerinde etkili olan kar yağışıyla ziyaretçileri ağırladı. Günübirlikçiler, kızağını alarak oteller bölgesine akın etti.

KAR KALINLIĞI 181 SANTİMETREYE ULAŞTI

Dün ölçülen veriler, Uludağ'daki kar kalınlığının 181 santimetre olduğunu gösterdi. Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ, bu yıl bol kar yağışı ile dikkat çekti. Yaklaşık 4-5 gündür süren kar yağışı, hafta sonunda etkisini artırarak günübirlikçilerin ilgisini çekti.

AİLELER VE ÇOCUKLAR KARIN KEYFİNİ ÇIKARIYOR

Zirvede kar kalınlığının 2 metreye yaklaştığı belirtilirken, aileler ve çocuklar karın tadını çıkarıyor. Mart ayının sonuna gelinmesine rağmen etkili olan kar yağışı, ziyaretçileri şaşırtıyor. Ayrıca, bu yılki bol kar yağışı, barajların doluluk oranlarına da katkı sağlıyor. Uzmanlar, kış sezonunun uzamasının su kaynakları açısından olumlu etkiler yarattığını ifade ediyor. Hava sıcaklığının gündüz 5, gece ise eksi 2 dereceye kadar düştüğü Uludağ'da, önümüzdeki günlerde de kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.