Uluslararası Yatırım ve İş Dünyası Derneği (ULUSDER), Genel Başkan Özcan Polat liderliğinde kurumsal yapılanmasında stratejik bir dönüşüm gerçekleştirerek Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) yapılanmasına geçiş sürecini tamamlama aşamasına geldi. Bu adım, derneğin uluslararası hedeflerini daha etkin ve kurumsal bir zeminde hayata geçirmesini amaçlıyor.

ULUSKON'DAN DEİK'YE STRATEJİK GEÇİŞ
ULUSDER'in bugüne kadar ULUSKON çatısı altında yürüttüğü çalışmaların kurumsal olgunluğa ulaştığı belirtildi. Yönetim kurulu kararıyla, derneğin yeni dönemde DEİK yapılanmasıyla yoluna devam etmesine karar verildi. Bu geçişin, ULUSDER'in uluslararası alandaki temsil gücünü daha üst seviyeye taşıma hedefinin önemli bir adımı olduğu vurgulandı.
ÖZCAN POLAT'TAN AÇIKLAMA: AKTİF ROL ÜSTLENİLECEK
ULUSDER Genel Başkanı Özcan Polat, derneğin bugün geldiği noktada uluslararası temsil gücünü daha etkin kullanabilecek bir kurumsal kapasiteye ulaştığını ifade etti. DEİK yapılanmasıyla birlikte, sadece süreci takip eden değil, karar alma ve istişare mekanizmalarında aktif rol üstlenen bir yapıya geçildiğini belirten Polat, bu adımın ULUSDER'i hem ulusal hem de küresel ölçekte daha güçlü bir konuma taşıyacağını kaydetti.
MALATYA'NIN DIŞ TİCARETİNE ODAKLANILACAK
Yeni dönemde, ULUSDER'in DEİK çatısı altında kurumsal üye statüsüyle çalışmalarını sürdürmesi planlanıyor. Özellikle Malatya'nın dış ticarette daha görünür ve rekabetçi bir şehir haline gelmesi için çalışmaların artırılması hedefleniyor. Malatya merkezli firmaların ihracat kapasitelerinin geliştirilmesi, uluslararası pazarlara erişimlerinin sağlanması ve şehrin üretim gücünün küresel ticaret ağlarına entegre edilmesi, yeni dönemin öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.








