Ümraniye'nin Adem Yavuz Mahallesi'nde bir inşaat alanında meydana gelen kontrollü dinamit patlaması, çevrede paniğe neden oldu.
PATLAMANIN ETKİSİ
Saat 16.30 sıralarında gerçekleşen patlamanın etkisiyle, çevredeki ev ve iş yerlerinin camları kırıldı, park halindeki 5 araç zarar gördü. Büyük kaya parçaları bazı evlerin içine kadar girdi.
MAHALLE SAKİNLERİNDEN TEPKİ
Patlama anına şahit olan mahalle sakinlerinden Ali Kemal Yükseker, patlamanın şiddetinden dolayı evlerinin yıkılacağını düşündüklerini, çevrede büyük bir panik yaşandığını ve 200 metrelik bir alanda ciddi etkiler olduğunu belirtti. Yükseker, oluşan hasarın yanı sıra insan sağlığı riskinin de altını çizerek gerekli kurumlara şikayette bulunacaklarını ifade etti. Mahalle muhtarı Ali Çoruh ise, patlamanın mahalle sakinlerini rahatsız ettiğini, çocukların ve ailelerin korktuğunu dile getirdi. Çoruh, vatandaşların uğradığı zararların giderilmesi için çalıştıklarını sözlerine ekledi. Patlamada can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi ve olayla ilgili incelemeler devam ediyor.








