ÜNİPERSEN Başkanı Güzel: Kamu çalışanları, Ocak maaş artışında refah payı bekliyor

SİYASET Yayınlanma : 26 Aralık 2025 21:41 Düzenleme : 26 Aralık 2025 21:41
ÜNİPERSEN Başkanı Güzel: Kamu çalışanları, Ocak maaş artışında refah payı bekliyor
ÜNİPERSEN Başkanı İbrahim Güzel, kamu çalışanlarının Ocak maaş artışında refah payı beklediğini ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'na çözüm çağrısı yaptığını duyurdu.

Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN) Genel Başkanı İbrahim Güzel, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na önemli bir çağrıda bulundu. Güzel, "Memurun geçim krizine bugün çözüm üretmeyecekseniz, ne zaman üreteceksiniz? Tüm kamu çalışanları, Ocak maaş artışında refah payı beklemektedir" dedi.

EYLEMDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

ÜNİPERSEN Genel Başkanı Güzel, sendika üyeleriyle birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde düzenlenen eylemde, 8. Dönem Toplu Sözleşme sonrasında alınan Hakem Heyeti kararlarının kamu çalışanlarını yoksullaştırdığına dikkat çekti. "Yanlış kurgulanmış bu toplu sözleşme; kamu çalışanlarının alım gücünü korumak bir yana, 2026 yılını memur için sefalet yılına dönüştürmüştür" ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM BEKLENTİSİ VE MÜCADELE

Güzel, kamu çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, "Ev kiraları ödenemiyor, faturalar birikiyor, mutfak masrafları karşılanamıyor" şeklinde konuştu. Ayrıca, "Bu maaşlarla yaşamak mümkün değil. Meclis üç aydır çalışıyor, ancak memurun alım gücünü koruyacak tek bir düzenleme yok" diyerek, tüm kamu çalışanları için adil ve kalıcı bir düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı. Güzel, taleplerinin karşılık bulana kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.