Uraloğlu duyurdu: Sivas Divriğide 14. hava kampüsü 31 Ekimde açılıyor

GÜNDEM Yayınlanma : 28 Ekim 2025 13:25 Düzenleme : 28 Ekim 2025 13:25
Uraloğlu duyurdu: Sivas Divriğide 14. hava kampüsü 31 Ekimde açılıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiyenin 14. hava kampüsünün 31 Ekimde Sivas Divriğide açılacağını duyurdu. Kampüs, amatör ve sportif havacılığa destek verecek, ticari uçuşlar yapılmayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiyenin havacılık altyapısını güçlendirmeye yönelik önemli bir adımı duyurdu. Bakan Uraloğlu, Türkiyenin 14. hava kampüsünün 31 Ekim tarihinde Sivasın Divriği ilçesinde hizmete gireceğini açıkladı.

AMATÖR VE SPORTİF HAVACILIĞA DESTEK

Bu yeni kampüs ile birlikte Türkiye genelinde toplam 12 ilde 14 hava kampüsü bulunacağını belirten Uraloğlu, bu tesislerin sportif ve amatör havacılığa önemli katkılar sunduğunu vurguladı. Divriğideki yeni hava kampüsünün pisti 1180 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde beton kaplama olarak inşa edildi. Kampüs, sadece 5 bin 700 kilogramın altındaki hava araçlarıyla sportif ve amatör amaçlı uçuşlara ev sahipliği yapacak.

TİCARİ UÇUŞLAR YAPILMAYACAK

Bakan Uraloğlu, Divriği Hava Kampüsünde ticari uçuşların gerçekleştirilmeyeceğini ve jet motorlu uçakların iniş-kalkış yapamayacağını belirtti. Uçuşların yalnızca görerek uçuş kuralları (VFR) kapsamında gerçekleştirileceğini açıklayan Uraloğlu, bu sayede amatör havacılığın güvenli bir şekilde gelişiminin hedeflendiğini ifade etti. Uraloğlu ayrıca, hava kampüslerinin bulundukları bölgelerdeki turizme de katkı sağlayacağına ve havacılık kültürünün yaygınlaşmasına imkan tanıyacağına dikkat çekti. Gelecek planları arasında Niğde, Aksaray, Gaziantep, Kocaeli ve Batı Antalyaya da hava kampüsü kazandırmak olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.