Uşak Üniversitesi’nden Gazze Halkı İçin Dua Programı

GÜNDEM Yayınlanma : 04 Ekim 2025 17:14 Düzenleme : 04 Ekim 2025 17:14
Uşak Üniversitesi’nden Gazze Halkı İçin Dua Programı
Uşak Üniversitesi'nde Gazze halkı için dua programı düzenlendi. Etkinlikte Filistin halkıyla dayanışma mesajları verilirken, Rektör Savaş zulme karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

Uşak Üniversitesi, Gazze ve Filistin halkı için özel bir dua programına ev sahipliği yaptı. İlahiyat Fakültesi camisinde gerçekleştirilen etkinliğe Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş'ın yanı sıra il protokolü, üniversite yönetimi, akademisyenler, idari personel, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

GAZZE İÇİN DUALAR

Uşak İl Müftüsü Mesut Harmancı'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Gazze'de yaşanan zulme ve Sumud filosuna dikkat çekildi. Katılımcılar, tekbir getirerek Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını gösterdiler. 'Uşak’tan Gazze’ye Direnişe Bin Selam' sloganıyla İsrail zulmüne karşı duruş sergileyen grup, 'Nehirden Denize Özgür Filistin' ve 'Katil İsrail Filistin’den Defol' yazılı pankartlar taşıyarak Türk ve Filistin bayrakları açtı.

REKTÖRDEN YARDIM ÇAĞRISI

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Filistin'de yaşananların bir soykırım olduğunu vurgulayarak, burada okunan duaların vicdanların sesi olduğunu belirtti. Rektör Savaş, "Ümmetin acılarına sessiz kalamayız. Gazze’de yaşananlar yüreğimizi yakıyor. Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz. İnsanlık değerlerini savunan herkes bu zulme karşı çıkmalıdır. Gazze’de akan kanın durması, çocukların ölmemesi için vicdanı olan herkes harekete geçmelidir. Mazlumun yanında, zalimin karşısında olmak insanlığın ortak görevidir." ifadelerini kullandı. Etkinlik, nohut-pilav ikramıyla sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.