Uşak Üniversitesinden dünya üniversitelerine köprü: Sorbonne Paris Nord öğrencileri Uşakta

EĞİTİM Yayınlanma : 31 Ekim 2025 03:01 Düzenleme : 31 Ekim 2025 03:01
Uşak Üniversitesinden dünya üniversitelerine köprü: Sorbonne Paris Nord öğrencileri Uşakta
Uşak Üniversitesi, Sorbonne Paris Nord ve diğer uluslararası üniversitelerden öğrencileri Erasmus programıyla ağırlıyor. Rektör Savaş, uluslararasılaşmada büyük başarı yakaladıklarını ve tercih edilen bir kurum haline geldiklerini belirtti.

Uşak Üniversitesi, uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, dünyanın saygın üniversitelerinden öğrencileri Erasmus Hareketliliği programı aracılığıyla ağırlıyor.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER REKTÖRÜ ZİYARET ETTİ

Fransanın köklü yükseköğretim kurumlarından Sorbonne Paris Nord Üniversitesinden gelen Haoi-Alliyah Heather Ahamadı ve Abdallah Ben Fguıra, Moldovanın önde gelen ekonomi akademisi Academy of Economic Studies of Moldova (ASEM)den gelen İrina İspir ve Aureliu Tescu ile Kosovadan University of İsa Boletini Mitrovicadan gelen Ardita Abazi, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaşı makamında ziyaret etti. Öğrenciler, Uşak Üniversitesinin eğitim imkanlarından duydukları memnuniyeti dile getirirken, Rektör Savaş da öğrencileri üniversitede görmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

ERASMUS HAREKETLİLİĞİ VE UŞAK ÜNİVERSİTESİNİN BAŞARISI

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, üniversitenin uluslararası ölçekte tanınırlık kazandığını belirtti. Sorbonne Paris Nord ve Moldovadan gelen öğrencilerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Uygulamalı Bilimler Fakültesinde İşletme alanında eğitim alacaklarını, Kosovadan gelen öğrencinin ise Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği bölümünde staj yapacağını söyledi. Bu durumun, üniversitenin eğitim kalitesinin Batının önde gelen üniversitelerince de fark edildiğini gösterdiğini vurguladı. Rektör Savaş, ikili iş birlikleri ve Erasmus hareketliliği programlarıyla farklı ülkelerden öğrencileri ağırladıklarını ve akademisyen ile öğrencilere yurt dışında deneyim kazanma fırsatı sunduklarını belirtti. Göreve geldikleri 2017 yılından bu yana ikili iş birliği anlaşmalarını 10dan 110a, Erasmus anlaşmalarını 67den 403e çıkardıklarını, gelen personel sayısını 5ten 325e, giden personel sayısını 104ten 374e yükselttiklerini ifade etti. Gelen öğrenci sayısının 10dan 85e, giden öğrenci sayısının ise 206dan 500e ulaştığını kaydetti. Ayrıca, 2019dan beri düzenlenen International Staff Week etkinliklerinin uluslararası ilişkiler açısından önemli bir köprü görevi gördüğünü, 2025te 20 ülkeden 70 katılımcıyı ağırladıklarını ve bu etkinliklerle ikili anlaşmaları genişlettiklerini ve kültürel/akademik etkileşimi güçlendirdiklerini sözlerine ekledi. Uşak Üniversitesinin hedefinin, bilgi ve kültür paylaşımının merkezi haline gelen üniversiteyi daha da ileriye taşımak olduğunu belirten Rektör Savaş, artık Türkiyeden değil, Batının seçkin üniversitelerinden de tercih edilen bir eğitim kurumu olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.