Üsküdar'da boykot ateşi 200 gündür sönmedi: McDonald's önünde sembolik yargılama!

MAGAZİN Yayınlanma : 24 Nisan 2026 09:02 Düzenleme : 24 Nisan 2026 09:02
Üsküdar'da boykot ateşi 200 gündür sönmedi: McDonald's önünde sembolik yargılama!
Üsküdar'da bir McDonald's şubesi önündeki boykot eylemi 200. gününü doldurdu. Mahalle sakinleri yürüyüş ve sembolik yargılama ile tepkilerini dile getirirken, eylemin diğer şehirlere ilham olduğu belirtildi.
Üsküdar'da boykot ateşi 200 gündür sönmedi: McDonald's önünde sembolik yargılama!

Üsküdar'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren bir grup mahalle sakininin, bir fast-food zinciri şubesine karşı başlattığı protesto eylemi 200'üncü gününe ulaştı. Bahçelievler Mahallesi sakinleri, akşam saatlerinde Ömer Öztürk Camii önünde toplandıktan sonra mahalle içinde bir yürüyüş düzenleyerek hedef gösterdikleri işletmenin önüne kadar ilerledi. Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan kalabalık, 'Nehirden denize özgür Filistin' sloganları eşliğinde eylemlerini sürdürdü. Eyleme, geleneksel Karagöz ve Hacivat gösterisi de renk kattı.

Üsküdar\

YÜZLERCE NOKTAYA İLHAM KAYNAĞI OLDULAR

Eylemde konuşma yapan Muhammed Emin Yıldırım, Üsküdar halkının 200 gündür gösterdiği kararlılığın, Türkiye genelindeki diğer boykot eylemleri için bir ilham kaynağı olduğunu vurguladı. Yıldırım, "Kıymetli kardeşlerim, 200 gündür sıcak soğuk demeden buraları doldurdunuz. Allah bizi zalimin yanında görmesin, burada bu mahallede siyonizme destek olan bir firma bir yer açmasın diye rahatınızdan vazgeçtiniz. Yaptığınız bu iş o kadar büyük bir hayra vesile oldu ki şu anda Türkiye’de en az 23-24 noktada buradan ilham alarak kardeşlerimiz aynı nöbetleri başlattılar. Eyüpsultan’da, Sultangazi’de, Arnavutköy’de, Bağcılar’da siz o kardeşlerimize ilham oldunuz." ifadelerini kullandı.

Üsküdar\

MÜLK SAHİBİNE SERT TEPKİ: YUH OLSUN SANA!

Yıldırım, konuşmasında, fast-food zincirine dükkanını kiralayan mülk sahibine de sert tepki göstererek, "Mesele bu kadar ciddi bir meseledir. Hiç kimse bu katillerin arkasında duran McDonald’s’dan alışveriş yapmaz. Biz yapmadık, yapmayacağız. Ama bu dükkanı onlara kiraya veren mal sahibine buradan bir cümle söylemek istiyorum: Yuh olsun sana. 200 gündür bu mahallenin sesini duymadın." dedi. Programın son bölümünde ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun maketi, Gazze'deki çocuklara yönelik saldırılara tepki olarak sembolik bir darağacına asıldı. Bu dramatik gösterinin ardından protesto sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.