Uzmanlardan ailelere uyarı: Çocuklarda dövme ve piercing uygulamaları artıyor

GÜNDEM Yayınlanma : 13 Ekim 2025 03:16 Düzenleme : 14 Ekim 2025 14:24
Uzmanlardan ailelere uyarı: Çocuklarda dövme ve piercing uygulamaları artıyor
Prof. Dr. Hayati Akbaş, çocuklarda dövme ve piercing uygulamalarının artmasının tehlikelerine dikkat çekti ve aileleri uyardı.

SAMSUN (İHA) – Ünlü estetik uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş, son dönemlerde çocuklar arasında dövme ve piercing uygulamalarının artış gösterdiğini ifade ederek, bu durumun ciddi sağlık ve psikolojik riskler barındırdığını vurguladı.

TEHLİKELİ TRENDLER

Akbaş, çocukların gelişim aşamasında olduklarını ve karakterlerinin henüz tam olarak oluşmadığını belirterek, ailelerin bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. 'Dövme yaptırma isteği, genellikle psikolojik nedenler ve rol modellere özenme gibi etkilerle ortaya çıkıyor' diyen Prof. Dr. Akbaş, bu durumun kalıcı ve zararlı sonuçlar doğurabileceğini dile getirdi.

GÜVENLİK RİSKLERİ VE SONUÇLARI

Çocuk yaşta yapılan dövmelerin ileride geri dönüşü olmayan sorunlara yol açabileceğini kaydeden Akbaş, 'Birçok çocuk, dövmeleri nedeniyle meslek seçimlerinde zorluk yaşıyor. Asker veya polis olmak isteyenler, dövmeleri yüzünden başvurularını yapamıyor' şeklinde konuştu. Piercing uygulamalarının da enfeksiyon ve kalıcı deformiteler gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.