Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, ilçe ziyaretleri kapsamında Köprüköy'ü mercek altına aldı. İlk olarak Köprüköy Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Vali Çiftçi, İlçe Kaymakamı Mehmet Akif Temur'dan ilçenin tarihi, idari yapısı, ekonomisi, kültürel değerleri ve kamu hizmetlerine dair kapsamlı bir brifing aldı.

Tarihi Miras ve Çevre Sorunları Ele Alındı
Vali Çiftçi'nin Köprüköy programı, bölgenin geleceği açısından kritik öneme sahip iki önemli konuyu kapsadı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kapatılması bildirilen Pasin Ovası Belediyeler Birliği Katı Atık Tesisi'ni yerinde inceleyen Vali Çiftçi, tesisin rehabilite edilerek kapatılması yönünde talimat verdi. Bu kapsamda, bölgedeki birçok ilçeden toplanacak evsel atıkların Büyükşehir Belediyesi'nin düzenli depolama tesisine taşınacağı bilgisi paylaşıldı. Ardından, tarihi Çobandede Köprüsü'nde incelemelerde bulunan Vali Çiftçi, bu değerli mirasın korunmasının altını çizdi.

Gazilerden Hayvan Barınağına: Kapsamlı Bir Değerlendirme
Vali Mustafa Çiftçi, Köprüköy Ağcaşar Köyü'nde ikamet eden Kıbrıs Gazileri Mihrali Özakçil ve Mehmet Henifi Kızılgüney'i evlerinde ziyaret ederek gazilerle bir araya geldi. Ziyaret programının bir diğer durağı ise Pasin Ovası Belediyeler Birliği'ne ait Hayvan Barınağı oldu. Burada, üye belediyeler tarafından getirilen sokak hayvanlarının bakım ve beslenmelerinin sağlandığı tesis hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Çiftçi, barınakta bulunan 78 köpeğin durumu hakkında incelemelerde bulundu.







