Edirne'de 2025-2026 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona ererken, 54 bin 852 öğrenci karne heyecanı yaşadı ve sömestir tatiline adım attı. Karne dağıtım törenine katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, öğrencilere dijital bağımlılık konusunda önemli uyarılarda bulunurken, kentteki devamsızlık sorununun tamamen aşıldığını müjdeledi.

Öğrencilere Karneleri Vali Sezer'den
Karne sevinci yaşayan öğrencilerin mutluluğuna ortak olan Vali Sezer, tarihi Karaağaç Mahallesi'ndeki Mustafa Necati İlkokulu'nda düzenlenen törende öğrencilere karnelerini bizzat takdim etti. Edirne genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde toplam 54 bin 852 öğrencinin karne aldığı, bu öğrencilere 5 bin 227 öğretmenin eğitim verdiği belirtildi.

Devamsızlık Sorunu Tarihe Karıştı, Tatil İçin Ekran Uyarısı
Vali Sezer, eğitim alanında yürütülen başarılı çalışmalar sayesinde Edirne'de okul devamsızlığı sorununun tamamen ortadan kalktığını vurgulayarak, "Devamsızlık konusunda çok ciddi bir mesafe kat ettik. Şu anda ilimizde bu sorun tamamen ortadan kalkmış durumda" açıklamasını yaptı. Tatil dönemini değerlendiren Sezer, öğrencilere telefon, tablet ve bilgisayar gibi ekranlar başında geçirilecek zamanı sınırlandırmaları yönünde tavsiyede bulundu. Tatilin, aileleriyle birlikte sosyal ve kültürel etkinliklerle değerlendirilmesinin ve kitap okumanın ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.







