Van'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle, oto lastikçilerde yoğunluk artmaya başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın kararına göre, kış lastiği takma zorunluluğu bu yıl 15 gün öne çekilerek 15 Kasım'da başlayacak.

ERKEN HAREKET EDİYORLAR
Soğuk hava koşulları, sürücüleri araçlarını kış şartlarına hazırlamak için lastikçilerin kapısını çalmaya yönlendirdi. Lastik ustaları, bu yıl yoğunluğun önceki yıllara göre daha erken başladığını belirterek, özellikle ticari araç sahiplerinin kış lastiği değişimi için randevu aldıklarını ifade etti.

TEDBİR ÖNERİLERİ
Oto lastik ustası Yusuf Sancak, zorunluluk kapsamına girmeyen özel araç sahiplerine de tedbirli olmalarını tavsiye etti. Hava sıcaklıklarının erken düştüğünü ve kış lastiği değişim tarihlerinin öne çekilmesinin mantıklı bir karar olduğunu vurguladı. Sancak, en uygun zamanın havaların kuru olduğu dönemler olduğunu belirtti.







