Voleybolun Unutulmazları Derneği (VUD) tarafından hayata geçirilen yeni proje kapsamında, depremde hayatını kaybeden voleybolcu çocuklar ve voleybol camiasının değerli üyelerinin hikayeleri özel bir ansiklopedide bir araya getirilecek.
PROJENİN AMACI VE DESTEKLEYİCİLERİ
‘Depremle Unutmadıklarımız: Voleybolun Unutulmaz Evlatları’ projesi, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde yaşamını yitiren voleybolcu çocuklar ve voleybol camiasının önemli figürlerinin anısını yaşatmayı hedefliyor. Bu projeye Samandağ Belediyesi ve AXA Sigorta da destek veriyor. Deprem felaketi Türkiye'nin birçok bölgesinde, özellikle Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’da 56 voleybol emekçisinin hayatını kaybetmesine sebep oldu.
ANIT PARK VE ANSİKLOPEDİ ÇALIŞMALARI
Projenin ilk aşaması, 16 Mayıs 2026 tarihinde Samandağ’da hayata geçirilecek bir Anıt Park ile başlayacak. Bu parkta, depremde kaybedilen voleybolcu çocukların anısına bir anıt duvarı, voleybol sahaları ve sosyal alanlar yer alacak. Ayrıca, parkta genç voleybolcular için çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Voleybolun Unutulmazları Derneği Kurucusu Gülnur Özfer Görgün, projenin yalnızca bir anma çalışması olmadığını, aynı zamanda dayanışma ve kolektif hafızayı geleceğe taşıma sorumluluğu olduğunu vurguladı.








