Yalova Adliyesi otoparkında, Bursa'da görülen bir cinayet davasına tanıklık etmek üzere gelen Halis Turan (40), tabancalı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayda yaralanan bir vatandaş ve adliyeye kurşun isabet etmesiyle ilgili de soruşturma başlatıldı.

ADLİYE ÖNÜNDE SİLAHLI SALDIRI
Edinilen bilgiye göre, arazi anlaşmazlığı nedeniyle Bursa 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden bir davanın tanığı olan Halis Turan, adliye otoparkında aracından eşyasını almak üzereyken, Bursa'da öldürülen bir şahsın yakını olduğu belirtilen Ömer A. (31) tarafından silahlı saldırıya uğradı.
Ömer A., Turan'ı kafasına sıktığı kurşunla olay yerinde hayatını kaybetmesine neden oldu.
Saldırı sırasında yoldan geçen 77 yaşındaki E.K.'nin sol dizine isabet eden bir mermi nedeniyle yaralanırken, bir mermi de adliyedeki bir odanın camını kırdı.

ZANLI VE KARDEŞİ TUTUKLANDI
Olayın ardından kaçmaya çalışan cinayet zanlısı Ömer A., polise doğru da ateş açtıktan sonra Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Köpek Eğitim Merkezi civarında yakalanarak gözaltına alındı.
Olay günü zanlı ile birlikte Yalova'ya gelen ve sonrasında Bursa'ya kaçtığı belirlenen kardeşi Z.A. ile amcaları Ş.A. da gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar Ömer A. ve kardeşi Z.A. tutuklanırken, amcaları Ş.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.








