Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye Yapay Zekâ Zirvesi'nde, Türkiye Yapay Zeka Vizyonu ve Eylem Planı kamuoyuna duyuruldu.

YENİ DÖNEMİN BAŞLANGICI
Bu zirve, Bahçeşehir Üniversitesi BAU Hub Müdürü Seda Satır ve Bahçeşehir Koleji BK Mobil A.Ş. Genel Müdürü İsrafil Dilmeç’in yapay zeka ve yeni eylem planı konusundaki değerlendirmeleri ile dikkat çekti. Seda Satır, Türkiye’nin artık yalnızca teknolojiyi tüketen bir ülke olmadığını, aynı zamanda teknolojiyi üreten ve küresel rekabette öncü olma yolunda önemli adımlar attığını vurguladı.
EĞİTİMDE DÖNÜŞÜM
Zirvede, yapay zekânın hayatın merkezine yerleştiği ve çeşitli alanlarda geniş bir etkisi olduğu dile getirildi. Dilmeç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapay zeka vizyonuna verdiği desteğin kritik önemine dikkat çekerek, bu eylem planının eğitimde ve sanayide yeni istihdam fırsatları sunacağını belirtti. Eğitim teknolojilerinde yapay zekânın aktif olarak kullanıldığını ifade eden Dilmeç, 150 bin yeni istihdam hedefinin Türkiye için büyük bir fırsat sunduğunu söyledi. Zirve, Türkiye’nin teknoloji vizyonunu güçlendirmek ve yapay zekânın eğitimde fırsat eşitliği ile istihdam açısından sağladığı önemli katkıları vurgulamak adına önemli bir adım oldu.







